Site icon זכויות ילדים עם צרכים מיוחדים

החזרי מס להורים לילדים בעלי מוגבלויות: נקודות זיכוי

גידול ילד בעל מוגבלות גופנית, שכלית או נפשית, כרוך בקשיים. אחד הקשיים המשמעותיים הוא הקושי הכלכלי. הורים לילד נכה נדרשים להוציא כסף רב על מכשור רפואי ושיקומי, תרופות מיוחדות, טיפולים פרה-רפואיים ורפואיים, הוראה מתקנת, מסגרות חינוך מיוחדות, ולעתים גם על מטפל או מטפלת לילד הדורש השגחה מסביב לשעון.

מעבר להוצאות הרבות, לעתים נדרשים הורים לילד נכה להשלים גם עם ירידה בהכנסות, כאשר הם נדרשים להפחית בשעות עבודתם עקב הצורך לטפל בילד או אף כאשר אחד ההורים נדרש לעזוב את מקום עבודתו כדי להתמסר לטיפול בילד. היבטים אלו מהווים מעמסה כלכלית כבדה. על מנת להקל על הורים לילדים נכים, הם זכאים לקבל הקלות ונקודות זיכוי במס הכנסה.

הורים לילדים נכים זכאים להחזר בגובה של שתי נקודות זיכוי במס הכנסה. שווי ההטבה הוא כ 430 ₪ לחודש. את ההטבה ניתן גם לקבל רטרואקטיבית עד שש שנים אחורה.

מהם תנאי הזכאות לקבלת ההקלות במס?

הורים לילדים אשר מוגדרים על ידי רשויות המס כנטולי יכולת. במסגרת הגדרה זו נכללים הילדים הבאים:

כיצד יש להגיש את הבקשה לקבלת נקודות הזיכוי במס?

את הבקשה מגישים בסניף מס הכנסה המשרת את אזור המגורים של המשפחה. במסגרת הגשת הבקשה יש למלא את הטפסים הבאים:

טופס 116 – בקשה להקלה ולתיאום בחישוב ניכויי המס.

טופס 116 א' – בקשה לזיכוי במס עקב קרוב נטול יכולת.

טופס 127 – זהו טופס רפואי אותו יכול למלא רק רופא מומחה (מנהל מחלקת או מרפאת ילדים, פסיכיאטר ילדים, נוירולוג ילדים, וכן הלאה). על הרופא להיות הרופא המטפל בילד. הטופס צריך לכלול אבחנה ברורה ועדכנית, וכן צריך להיות מצוין בו מתי אובחן הילד לראשונה.

ניתן להיעזר בשירותי רואה חשבון, יועץ מס או חברה המתמחה בקבלת החזרי מס על מנת למצות את זכויותיכם.

לטופסי מס הכנסה יש לצרף מסמכים נוספים:

הורים לשני ילדים נכים זכאים לכפל נקודות זיכוי, והן יכולות לרדת ממשכורת אחד ההורים, או להתחלק בין המשכורות של שני ההורים, אחת לכל הורה. במידה וילד גדל במשמורתו של הורה אחד (למשל במקרי גירושין) ניתן לבקש כי נקודות הזיכוי ירדו ממשכורתו של הורה זה.

Exit mobile version